News

NewsHet schandaal van de "reuze voetgangerszone" van Yvan Mayeur (vervolg)

Het schandaal van de "reuze voetgangerszone" van Yvan Mayeur (vervolg)

Zaterdag ochtend 8 augustus 2015, Partena (527) aan het de Broukèreplein : men moet letterlijk overheen een maffende clochard benen om tot aan het loket van het ziekenfonds te geraken...

De uitbater van een drukke bar ontbreekt het niet aan anekdotes over het onderwerp : "Laatst heeft een vrouw haar broek uitgetrokken om recht voor de Delhaize te plassen. Er was ook een vechtpartij en een dame kreeg een petanquebal vol tegen de borst. We hadden het nog nooit zo op de zenuwen en ik ben hier al 25 jaar."

Terwijl om 14 uur drie duidelijk aangeschoten manspersonen, midden op de laan, met elkaar op de vuist gaan alvorens neer te storten op de pic-nic tafels, halen de winkeliers van een winkel voor stripverhalen hun schouders op : "het is hier altijd hetzelfde, het is de hel".

De tegengekomen handelaars vrezen dat deze talrijke incidenten en dat gevoel van veralgemeende onzekerheid ertoe zullen leiden dat de reguliere klanten uit de zone wegblijven. Een van hen zegt dat hij voor het eerst in twee en een half jaar zijn zakencijfer ziet dalen in juli.

Zie ook : La Capitale van vrijdag 7 augustus 2015

IMG 2607
Previous Page Next Page